ISSN 2232-9080

 
 

Abstract: For purpose of constructing the "Vidikovac" rest area on the state road D115 Humac - Bol, not far from town of Bol on the island of Brač, a 9m retaining wall was necessary to form a plateau. Since the denivelation could not be formed as cascading, due to the request space for rest area, options for the construction of a 160 m long classically reinforced concrete wall and a gabion wall were investigated. The gabion wall with reinforced backfill was selected. Calculation sequence, as well as advantages and disadvantages of this type of construction are presented in this paper.

Keywords: gabion, reinforced backfill, retaining wall, design, rest area

LICENCE:
Creative Commons License
All papers from e-Zbornik are licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.

     hrcak oznaka

     EBSCO highres